1ianuarie 8, 2016

Dupa câte ați auzit și citit pe Internet despre zmeură și mure,  acestea  sunt rezistente la îngheț.

Da, sunt rezistente la îngheț, dar până la o anumită temperatură.
Dacă temperaturile scad sub -20…-23°C fară că solul să fie acoperit de 5-10 cm de zăpadă, atunci vă pot spunce sincer după -20…-25°C zmeura și murele degeră până la nivelul solului.
Odată înghețate, în primăvară vor fi tăiate până unde corzile vor fi verzi. Dacă e nevoie, chiar de la nivelul solului, urmând în decurs de 1-2 luni să dea altele din pământ.

Cum prevenim înghețarea corzilor?

  1. Toamna târziu putem face cu sapa mușuroi de pământ în jurul butașilor.

  2. Incercăm ca mușuroiul să fie cat mai înalt (circa 20-25 cm).

  3. Urmând în primavară, dacă cumva avem o iarnă foarte geroasă, să dăm pământul la o parte de langa butași.

  4. Vă asigur că odata dat mușuroiul la o parte, coarda va fi verde (20-25 cm deasupra solului), o lungime destul de bună pentru a da lăstari din ea.

  5. Aveți  si o poză reprezentativă „cum arata mușuroiul primăvara, după trecerea iernii la un pui de drajon pus în toamna trecută.

  6. Mai există o soluție cu peturi de 2L tăiate si băgate la baza plantei, dar mie mi s-a părut mai ușoară cea cu mușuroiul deoarece dețin peste 25.000 de butași de zmeur si mur, ceea ce însemnă un număr mult prea mare de peturi pe care trebuia sa le colecționez/achiziționez.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *