1ianuarie 8, 2016

  • Dupa cate a-ti auzit si citit pe net despre zmeura si mure  acestea  sunt rezistente la inghet .

Da sunt rezistente la inghet, dar pana la o anumita temperatura.

Daca temperaturile scad sub – 20,-23 de grade celsius fara ca solul sa fie acoperit de 5-10 cm de zapada atunci va pot spunce sincer dupa -20,-25 grade zmeura si murele degere pana la nivelul solului

Odata inghetate in primavara vor fi taiate pana unde corzile vor fi verzi daca e nevoie chiar de la nivelul solului urmand in decurs de 1-2 luni sa dea altele din pamant.

  • Cum prevenim inghetarea corzilor?.

  1. Toamna tarziu putem face cu sapa musuroi de pamant in jurul butasilor .

  2. Incercam ca musuroiul sa fie cat mai inalt circa 20-25 cm .

  3. Urmand in primavara daca cumva avem o iarna foarte geroasa sa dam pamantul la o parte de langa butasi .

  4. Va asigur ca odata dat musuroiul la o parte coarda va fi verde 20-25 cm deasupra solului, o lungime destul de buna pentru a da lastari din ea.

  5. Aveti  si o poza reprezentativa „cum arata musuroiul primavara dupa trecerea iernii la un pui de drajon pus in toamna trecuta

  6. Scriu acest articol deoarece de 5 ani de zile de cand detin aceasta plantatie nu mi- au inghetat in nici un an corzile cu exceptia iernii lui 2014-2015,si din anul urmator am inceput sa facem musuroi la baza plantei.

  7. Mai exista o solutie cu peturi de 2 l taiate si bagate la baza plantei , dar mie mi-sa parut mai usoara cea cu musuroiul deoarece detin peste 25.000 de butasi de zmeur si mur cea ce insemna un numar mult prea mare de peturi pe care trebuia sa le colectionez/achizitionez.

Va promit ca revin cu un nou articol depre animalele salbatice care rod plantele de zmeur si mur si cum sa facem ca iepurii, caprioarele sa nu se mai apropie de plante daca terenul nu este ingradit deoarece pepiniera noastra se afla in vecinatatea unei paduri ne am confruntat cu tot felul de animale salbatice ,dar si in urma telefoanelor primite de catre clientii nemultumiti ca iarna iepurii le rod plantele.

Pentru intrebari suplimentare nu ezitati sa va adresati Pepinierelor Noastre

Va multumesc si sper ca v-am fost de ajutor……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *