1mai 27, 2017

Musculița Galicola în cultura de zmeură

De curând, o persoană mi- a trims niște poze asemănătoare cu cele postate mai jos, întrebându-mă cum scapă de aceasta boală.
În primul rând, aceasta nu este o boală, ci este un daunator care de cele mai multe ori se regăsește în drajonii achiziționați de la persoane ambulante care nu fac tratamente plantelor, ci doar le vând.
Dacă drajonii plantați sănătoși nu au stropirile preventive pe parcursul anului, acest dăunător se va forma și în cultura dumneavoastră .
Mare atenție! Când achiziționați material săditor, dacă nu vi se prezintă un certificat fitosanitar care atestă faptul că au fost stropite preventiv și că acestea nu au dăunători sau boli, uitați-vă atenți ca drajonul să fie viguros, nu foarte gros. Este suficient să fie de grosimea unui pix și bineînțeles, să nu aibă malformații precum cele din poze.

De ce să nu fie foarte groși drajonii?

Pentru ca acelă nu mai este un drajon. Cu siguranță că este o plantă bătrână scoasă dintr-o cultura bătrână, puieții au cea mai mare putere de prindere și fructificare pe o perioada cât mai lunga.

Daca în drajonii dumneavoastră există asemenea dăunători remarcați prin gâlmele apărute pe tulpini,
va trebui să stropiți cu un insecticid sistemic CALIPSO,  ACTARA și NOVADIM.

Dacă malformația este relativ sus față de sol, tăiați planta la 5 cm sub malformație.
Zmeura este o planta predispusă la foarte multe boli și dăunători.
În concluzie, cel mai indicat ar fi să faceți toate stropirile indiferent dacă vindeți doar fructele sau și drajonii.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.Pepinierele Fundulea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *