Zmeura de consum sau zmeura de cultură?
După cum bine știți, pe piața din România există o varietate de soiuri de zmeură ( Delniwa Polka Lazka, Glen Ample Sokolica Poemat, AutumnBlis, Polana etc). Dacă doriți să înființați o cultură cu zmeur sau mure. Ideal pentru arbuștii fructiferi este un pH între 5-7. Dacă nu ne încadrăm în acest pH asta nu înseamnă că nu putem planta arbuști fructiferi, ci doar că plantele nu se vor dezvolta-fructifica la capacitatea maximă fară a fi ajutate (complexe, azot, mraniță, bălegar).
Zmeura de consum
Zmeurul cel mai gustos este cel cules din pădure. Pentru consumul propriu, optați pentru soiuri cu boaba mică și cu fructificare în luna iunie-iulie .Boaba mică deoarece nu conține foarte multă apă în pulpa, ceea ce îl face să își păstreze foarte bine gustul și textura. În general, fructele mici sunt cele mai gustoase. Cele forțate – modificate își pierd din proprietăți.
Zmeura de cultură
Cerințele sunt altele, piața de consum dorește fructe mari cu aspect comercial, însă e bine de știut că fructele cu boaba mare sunt mai perisabile decât cele cu fructele mici. În concluzie, nu poți comercializa fructe mici deoarece cererea pe piață este pentru fructe de zmeur cu dimensiuni medii spre mari, dar nici nu poți compara parfumul unei zmeure normale cu o zmeură ce conține peste 30% apă în pulpă.
Drajoni de zmeur
La noi în Pepinieră găsiți o varietate de soiuri de zmeur și mur aclimatizate, certificate și produse de către noi în România. De ce avem soiuri diferite? Deoarece fiecare zonă a țării diferă de la temperaturi, soluri, așezări geografice etc. Soiurile târzii nu sunt recomandate în zonele foarte reci, iar soiurile cu fructificare în luna cuptor nu se recomandă a se planta în zonele foarte călduroase.
De reținut!
Un soi remontant care produce și septembrie ,octombrie, noiembrie, decembrie, într-o zonă unde temperaturile vor scădea drastic din sfârșitul lui septembrie începutul lui octombrie vor face fructe la capacități minime și fară a reuși să se coacă.
Un soi timpuriu care înflorește devreme într-o zonă cu risc de îngheț-brumă și în luna aprilie poate fi un eșec pentru anul în curs deoarece florile odată degerate nu vor mai forma fruct.
Unde temperaturile permit, se recomandă soiuri remontante cu fructificare până în decembrie. Unde temperaturile sunt foarte mari și cu risc de secetă în lunile iulie -august, se evită soiurile cu fructificare în această perioadă.
Deoarece producem și fructe de pădure e bine de știut că mulți dintre consumatorii din România nu sunt obișnuiți să consume zmeură, mure în extra sezon, deci cerința cea mai mare pe piață românească pentru aceste fructe este în lunile IUNIE-IULIE-AUGUST.
Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.Pepinierele Fundulea
Contact 0726795070
Produs in Romania in pepiniera proprie, distribuit in tara si in strainatate
Arbusti fructiferi de inalta calitate,certificati si aclimatizati
Vreti sa aflati mai multe
Contactati-ne
Contactati-ne pentru comenzi butasi / drajoni , fructe de zmeur / mur sau orice informatie referitoare la infiintarea si intretinerea plantatiilor de zmeur/mur.
PEPINIERA FUNDULEA
Program: Luni-Vineri : 07:00 – 21:30
Sambata-Duminica : 08:00 – 21:00
Telefon: 0726795070 sau 0724991156
E-Mail: vanzari@zmeura-mure.ro