0septembrie 3, 2016

Perisabiliatea fructelor de padure .

Acestea se culeg de regula atunci când culoarea fructului este roze ,acest lucru ajutându-ne ca fructul sa reziste 2 zile.

Cererea pe piața a zmeurei și a Murelor este una destul de mare având în vedere ca nu exista foarte multi producători de zmeur și mur iar majoritatea care fac asta o prelucrează  (gem sirop ) .

Asta nu înseamnă , dacă plantam pe un teren zmeura si mure o sa se facă coada la plantatie de oameni doritori de zmeur și mur.

V-a trebui sa va implicați puțin în vânzarea acestora măcar primii ani pana va veți face cunoscut abia la urma va v-a cauta clienții.

 Încercați și faceți un experiment :

Mergeți în piețele din apropierea dumneavoastră și vedeți dacă existe pe tarabe zmeura /mure Pepiniera noastră achiziționează de la clienții noștri (cei care au cumpărat arbuști de la noi) zmeura si mure culeasa cu condiția ca , cantitateasa nu fie mai mica de 100kg .

Nu pot spune ca oricene se apuca de aceasta afacere o sa triumfeze depinde de fiecare om în parte cat de mult muncește cat de mult își dorește sa facă asta.

  • Munca câmpului nu este una usoara .
  • Avantajele acestei culturi : producție foarte mare la hectar circa 8 tone .
  • Preț foarte ridicat pe kg aprox 10 lei angro .
  • Nu necesita întreținere speciala Ușor de intretinut.

Are putere foarte mare de drajonare deci va puteți extinde foarte repede sau valorifica materialul saditor.

Dezavantaje; Fructe perisabile . Prețul de înființare /hectar mai mare decât al unui hectar cultivat cu porumb grâu etc dar atenție aceasta cultura va rămâne permanenta nu va mai trebui replantata decât după 10 ani când îmbătrânește iar atunci se va replanta  din pui ei. Eu sfătuiesc pe toți ceî ce doresc sa planteze zmeur sau mur sa se apuce pentru ca este o afacere frumoasa destul de banoasa cu jumate de hectar plantat din anul 3 poți obține 2 salarii pe luna (salarii cu mult peste medie) Va așteptăm să veniți sa vizitați pepiniera și Plantatia noastra sa vedeți cum trebuie sa arate niște drajoni de zmeur sănătoși și vigurosi. La pepiniera noastră veți găsi ingineri agronomi care va vor comercializa material săditor va vor da toate informațiile cu privire la plantare vor veni dacă doriți sa va ajute la plantare sau chiar sa va înființat Plantatia de la A la Z.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *