0septembrie 3, 2016

Perisabiliatea fructelor de pădure 

Fructele de pădure se culeg, de regulă, atunci când culoarea fructului este rozé, acest lucru ajutându-ne ca fructul să reziste 2 zile.

Cererea pe piața a zmeurei și a murelor este una destul de mare, având în vedere că nu există foarte mulți producători de zmeur și mur, iar majoritatea care fac asta o prelucrează (ind. gemurilor și a siropurilor).

Asta nu înseamnă că dacă plantăm pe un teren zmeură și mure o să se facă coada la plantație de oameni doritori de zmeur și mur, dar implicarea dumneavoastră în procesul de vânzare va determina rata succesului.

Nu pot spune că oricine se apucă de această afacere o să triumfeze. Depinde de fiecare om în parte cât de mult muncește și cât de mult își dorește să facă asta.

  • Munca câmpului nu este una ușoară:

  • Avantajele acestei culturi : producție foarte mare la hectar (circa 8 tone);

  • Preț foarte ridicat pe kg (aprox 10 lei en-gros);

  • Nu necesită întreținere specială (ușor de intreținut). Puterea de drajonare este foarte mare, deci vă puteți extinde foarte repede sau valorifica materialul săditor.

Dezavantaje

  • Fructe perisabile;

  • Prețul de înființare /hectar mai mare decât al unui hectar cultivat cu porumb, grâu etc

Atenție! Această cultură va rămâne permanentă, nu va mai trebui replantată decât după 10 ani, când îmbătrânește, iar atunci se va replanta  din pui ei. Eu sfătuiesc pe toți cei ce doresc să planteze zmeur sau mur să se apuce pentru că este o afacere frumoasă, destul de bănoasă: cu jumătate de hectar plantat din anul 3 poți obține 2 salarii pe lună.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *