0iulie 4, 2016

Începând din anul 2015, în pepiniera noastră găsiți renumitul soi Polka. Acest soi este creat în Polonia și are o dimensiune foarte mare a fructelor, dar și o foarte mare putere de drajonare. Acest soi s-a aclimatizat foarte bine în pepinierele din Romania, având o foarte mare căutare la momentul actual.

Diferențe față de celelelte soiuri:

  • Fructele sunt foarte mari (aprox 6 grame)

  • Este cel mai nou soi

  • Produce după  10-15 iulie

  • Câștigător al multor premii pentru cel mai bun fruct

  • Se adaptează și la solurile mai puțin bogate

  • Producție cu 30% mai mare decât celelalte soiuri  (2kg/tufă) Irigare obligatorie.

  • Mult mai perisabilă față de soiurile de dimensiune medie.

Momentan, pe piața din România se comercializează 70% zmeură de dimensiune medie.
Prețul pe kg zmeură este la fel la soiurile  polka, opal, rubin, cayuga etc , dar drajonii de zmeur polka sunt mai scumpi față ce cei de dimensiune medie.
Rezistența este mai scăzută la îngheț pe timp de iarnă . Existenta țepilor pe tulpină este mai mare decât la soiurile medii.
Vă așteptam la Pepiniera noastră să vizitați și să vedeți diferențele dintre soiuri și să aflați  informații suplimentare.
Nu există soiul perfect deoarece diferență o face: prețul drajonului, perioada de fructificare , drajonarea, perisabilitatea etc.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Ing.agronom. Achim Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *