0ianuarie 16, 2019

Cererea pe piață a fructelor de zmeură în ultimii doi ani s-a mărit cu aproximativ 20 % deoarece culturile de zmeur s-au extins și în țara noastră, reducând asfel importul.
Pentru cei noi în domeniul fructelor de zmeură e bine de știut că odată cu creșterea acestora sunt din ce în ce mai mulți cultivatori și clienți care au devenit din ce în ce mai pretențiosi deoarece au de unde să aleagă. Echipa Pepinierelor Fundulea recomandă orientarea catre soiuri noi cu fructe mari pentru că, într-un studiu realizat printre comercianți se caută fructele de zmeură de dimensiuni mari.

În urma cercetărilor pe diferite soluri din pepinierele noastre, inginerii noștri au ajuns la concluzia că soiuri precum Laszka, Cayuga sau Polka sunt din ce în ce mai căutate de către cultivatori și procesatori. Într-adevăr, potențialul lor foarte mare și feedback-ul pozitiv al clienților le recomandă.

Cayuga, cel mai timpuriu soi, ajută cultivatorul să iasă cât mai devreme pe piață, când prețul este favorbil cultivatorului. De subliniat faptul că acest soi fructifică începând cu sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie.

Laszka, soi de zmeur semi-timpuriu, are fructificare din a doua decadă a lunii iunie și nu are rival datorită fructelor enorme ce depășesc 9 grame. Este un soi viguros și autofertil.
Polka, soi de zmeur târziu, are fructificare continuă  începând cu luna iulie, până la sfârșit de octombrie. Acesta oferă cultivatorului fructe pe o perioadă îndelungată de timp.
Polka este foarte renumit, fiind un soi foarte ușor de întreținut. Nu are nevoie de susținere, fructificând pe lemn de anul 1.
Pentru a va asigura că dețineți toate informațiile, înainte de a achiziționa material săditor nu ezitați să contactați inginerii cu studii de specialitate în domeniu din Pepinierele Fundulea.

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *