0ianuarie 16, 2019

Cererea pe piata a fructelor de zmeura in ultimii doi ani de zile s-a marit cu aproximativ 20 % deoarece culturile de zmeur s-au extins si in tara noastra reducand asfel importul .

E bine de stiut pentru cei noii in domeniul fructelor de zmeura ca odata cu cresterea aceasta sunt si din ce in ce mai multi cultivatorii si clientii au devenit din ce in ce mai pretentiosi deoarece au de unde sa aleaga.Echipa Pepinierelor Fundulea recomanda orientarea catre soiuri noii cu fructe mari pentru ca intr-un studiu facut printre comerciantii se cauta fructele de zmeura de dimensiunii mari.

In urma cercetarilor pe diferite sole in pepinierele noastre inginerii nostri au ajuns la concluzia ca soiuri precum Laszka ,Cayuga ,Polka sunt din ce in ce mai cautate de catre cultivatorii si procesatorii.

Intradevar sunt soiuri cu potential foarte mare.

Cayuga cel mai timpuriu soi ce ajuta cultivatorul sa iasa cat mai devreme pe piata cand pretul este favorbil cultivatorului ,acest soi fructifica incepand cu sfarsitul lunii Mai inceputul lunii Iunie.

Laszka soi de zmeur semi timpuriu cu fructificare din a doua decada a lunii Iunie .

Acest soi neavand rival datorita fructelor enorme ce depasesc 9 grame.

Polka soi de zmeur tarziu cu fructificare continua  incepand cu luna Iulie pana la sfarsit de Octombrie ce ofera cultivatorului o perioada indelungata de fructe.

Polka este foarte renumit  fiind un soi foarte usor de intretinut deoarece nu are nevoie de sustinere.Fructificand pe lemn de anul 1.

Pentru a va asigura ca detineti toate informatile inainte de a achizitiona material saditor nu ezitati sa contactati inginerii din Pepinierele Fundulea .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *