0iunie 22, 2019

Zmeur Sokolica |Pepinierele Fundulea

Soiul de zmeură Sokolica se regăsește în Pepinierele Fundulea din anul 2017, drajonii certificati sunt produsi în totalitate în incinta Pepinierelor Fundulea .

Sokolica este un soi asemanator soiului de zmeur Laszka.
Este un soi cu putere de drajonare mică, prezentând puțini spini pe lăstari.

Drajonii au creștere erectă și grosime medie, necesitând susținere pe spalieri pentru a nu se rupe, datorită încărcăturii de fructe.
Fructele au greutate de aproximativ 10 gr și o lungime de 3-4 cm.

Fructul are un gust foarte aromat și o culoare de un roșu strălucitor.
Fructele sunt mai sensibile la recoltare, în comparație cu soiul Laszka, soi semi- timpuriu ce produce pe lemn de anul ll, începând cu sfârșitul lunii iunie cu o fructificare continuă de 4-5 saptamanii .

Dezavantajul acestui soi este că fructul nu poate fi cules în pârg deoarece se sfărâmă. Fructul poate fi cules doar când este copt, ceea ce dezavantajează producătorul, reducându-i timpii de pastrare-livrare către clientul final.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregatire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur, mur și coacăz certificate produse în Pepinierele Fundulea.

 

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *