2ianuarie 26, 2017

Zmeur Polka în Pepiniera Fundulea

Soiul Polka  este un soi remontant cu fructe foarte frumoase conice  și foarte mari, cu provinenta din Polonia.
Soiul este remontant produce vara dar și toamna/toamna târziu, procentajul de fructificare fiind mai mare toamna decât vara.
Spre deosebire de alte soiuri, are rata de prindere mai mica și necesita irigație permanentă pe toată perioada verii. Nu este pretențios la soluri și se acomodează bine pe orice sol ce există vegetație.
Este important că soiul să fie aclimatizat, astfel rata de prindere vă fi mult mai mică.
Fructele sunt foarte rezistente la transport și la recoltarea mecanizată.

Plantarea se face pe urmatoarea schemă:

– 2.5-3,0 m între rânduri;

-0,40-0.50 m pe rând (distanța de plantare)

Susținerea

Soi nu necesită susținere, însă noi o recomandăm. Susținerea se face din anul doi  pe spalieri cu sârme sau cu teuri (două rânduri de teuri cu sârme pararele și 4-5 rânduri de sarma cu palisare).
Erbicide ideale pentru combaterea buruienilor ar fi Elegant sau Pantera (ierbicid sistemic ce nu strezează sau omoară planta).

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiului Polka, care este îngrijit de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.Pepinierele Fundulea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *