0iunie 22, 2019

Zmeur Polka este un soi ce fructifică pe lemn de anul l, începând cu a doua decadă a lunii iulie, până la sfârșitul lunii octombrie.

Soiul Polka este produs în Pepinierele Fundulea din anul 2012, fiind un soi pretențios la anumite soluri si rata de prindere, în comparație cu alte soiuri precum, Cayuga, Laszka, Sokolica, Glen Ample.

Polka este cel mai raspândit soi de zmeur in vestul țării deoarece, spre deosebire de alte soiuri, este mult mai ușor de întreținut.

Este ușor de întreținut deoarece nu are nevoie de curățare și legare. În fiecare toamnă sau primavară este recomandat să curățați/tăiați toți lăstarii de zmeur de la suprafața pământului. Recomandăm tăierea drajonilor anual, fără a experimenta tăieri la 40-60cm în vedera producției timpurii pe lăstarul de anul trecut.

Este un soi pretențios datorită ratei de pridere scăzută pe souluri grele. Preferă și are o rată foarte bună de prindere doar pe solurile nisipoase.

Se recomandă sistem  de  susținere, chiar dacă creatorul soiului susține că nu este necesar. Datorită fructificării pe vârful lăstarilor, aceștia se vor arcui și fructele vor atinge solul si se vor murdări.

Pentru a recunoaște soiul Polka după fruct este bine de știut că fructele sunt mari (6-7 grame) și suculente, fructifică de la 15 iulie până la venirea brumei și sunt de culoare roșu închis.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiului Polka, care este îngrijit de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.


Desi in caracteristicile soiului este prezentat ca un soi ce nu are nevoie de sustinere ,experienta avuta cu producere materialului saditor certificat din soiul Polka si a mai multor soiuri de zmeur ,am ajuns la concluzia ca o cultura ordonata indiferent de soiul plantat nu este posibila fara sistem de sustinere.

Zmeurul Polka necesita sistem de irigare pentru buna lui dezvoltare.
Fructele sunt de marime medie spre mare 6,5 gr cu o productie de fruct medie deoarece fructifica doar pe farful lastarilor .

Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati inginerilor nostri care va stau la dispozitie pentru orice intrebare legata de ingrijire,plantare,pregatire teren,tratarea bolilor la plante.PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156

| Pepinierele Fundulea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *