0iunie 22, 2019

Zmeur Polka ,soi ce fructifica pe lemn de anul l, incepand cu a doua decada a luni iulie pana la sfarsitul luni octombrie.

Soiul Polka este produs in Pepinierele Fundulea din anul 2012 fiind un soi pretentios la anumite soluri si rata de prindere in comparatie cu alte soiuri precum, Cayuga, Laszka, Sokolica, Glen Ample.

Polka cel mai raspandit soi de zmeur in vestul tarii deoarece spre deosebire de alte soiuri este mult mai usor de intretinut.

Este usor de intretinut deoarece nu are nevoie de curatare si legare, efectiv in fiecare toamna sau primavara curatati- taiati toti lastarii de zmeur de la fata pamantului. Recomandam taierea drajonilor de la fata pamantului anual fara a experimenta taieri la 40-60cm in vedera productiei timurii pe lastarul de anul trecut.

Acest soi nu se dezvolta si nici nu produce la capacitatea maxima daca nu este curatat de la fata pamantului. 

Este un soi pretentios datorita ratei de pridere scazuta, scazuta pe souluri grele. Prefera si are o rata foarte buna de prindere doar pe solurile nisipoase.

Se recomanda sistem  de  sustinere chiar daca creatorul soiului sustine ca nu este necesar, datorita fructificarii pe varful lastarilor acestia se vor arcui si fructele vor atinge solul si fructele se vor murdari.

Pentru a recunoste soiul Polka dupa fruct este bine de stiut ca ; fructele sunt mari 6-7 grame, fructifica de la 15 iulie pana la venirea brumei si fructele sunt de culoare rosu inchis.

 

 

 


Desi in caracteristicile soiului este prezentat ca un soi ce nu are nevoie de sustinere ,experienta avuta cu producere materialului saditor certificat din soiul Polka si a mai multor soiuri de zmeur ,am ajuns la concluzia ca o cultura ordonata indiferent de soiul plantat nu este posibila fara sistem de sustinere.


Zmeurul Polka necesita sistem de irigare pentru buna lui dezvoltare.
Fructele sunt de marime medie spre mare 6,5 gr cu o productie de fruct medie deoarece fructifica doar pe farful lastarilor .


Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati inginerilor nostri care va stau la dispozitie pentru orice intrebare legata de ingrijire,plantare,pregatire teren,tratarea bolilor la plante.

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *