0decembrie 23, 2020Încă din anul 2013, soiul de zmeur Glen Ample este multiplicat în Pepinierele Fundulea

Este una dintre cele mai bune alegeri pentru producția dumneavoastră, întrucât fructele imense și rotunde oferă o producție foarte mare, de aproximativ 8-9 tone/hectar


Zmeurul Glen Ample este un soi cu fructificare pe lemn de anul II, ce prezintă drajoni lungi, de până la 2m.

Drajonii soiului Glen Ample nu prezinta tepi , soi fara tepi.

În comparație cu alte soiuri de zmeură, acesta are o productivitate crescută și este rezistent la recoltarea mecanizată și, implicit, la transport.


În special în partea nordică a țării, soiul este extrem de răspândit. Fructificarea începe în perioada 15-20 iulie și durează aproximativ 5 săptămâni.


Fructele sunt ferme, rotunde, dulci și aromate, de culoare roșie. Avantajul acestui soi semitimpuriu este că rezistă la boli precum putregaiul rădăcinilor.

Zmeurul Glen Ample necesită îngrijire anuală, în special primăvara. Când perioada de îngheț s-a terminat, zmeurul trebuie legat pe sârme, săpat și necesită tratamente preventive pentru boli și dăunători.


Un aspect esențial ce NU trebuie sub nicio formă efectuat este irigarea în perioada de coacere, adică atunci când fructul are o culoare alb-rozé.

Dacă prezintă exces de apă, atunci mucegaiul va apărea pe fruct după aproximativ 8 ore de la colectare.


Chiar dacă soiul Glen Ample nu este recoltat automatizat, acesta are o rezistență foarte bună la manipulare și transport.

Dacă este ambalat corect, situația este și mai favorabilă producătorului.


Pentru noi, zmeurul Glen Ample joacă un rol esențial în cadrul Pepinierelor Fundulea.

Materialul săditor dezvoltat mulțumește numeroși clienți atât la nivel național, cât și la nivel european.


Feedback-ul clienților noștri este unul extrem de important.

De aceea vă stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări referitoare la plantare, îngrijire, tratare a bolilor și dăunătorilor, dar și pentru a vă sfătui în a face alegerea potrivită nevoilor dumneavoastră. Materialul săditor certificat cu rădăcini viguroase vă ajută să obțineți rezultatele dorite.


Inginerii noștri cu studii de specialitate în domeniu vă așteaptă atât la telefon, cât și fizic, în cadrul Pepinierelor Fundulea.


| Pepinierele Fundulea
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *