1iunie 22, 2019

 ZMEUR GLEN AMPLE | Pepinierele Fundulea 

Soiul Glen Ample este multiplicat în Pepinierele Fundulea din anul 2012, fiind un soi cu fructe mari, de greutate cuprinsă între 6 și 7 gr și o lungime de 2,5-3 cm.

Soiul de zmeură Glen Ample oferă cultivatorului o producție foarte mare pe suprafața plantată, depășind ușor 8-9 tone la ha.

Glen Ample este un soi de zmeură cu fructificare pe lemn de anul ll .

Drajonii pot crește până la 2 metri și o drajonare foarte puternică.  Pentru ca fructele să nu ia contact cu solul, aceștia necesită susținere.

Glen Ample are fructificare începând cu 5-10 iulie și durează 4-5 saptămâni .

Productivitatea acestui soi de zmeură este mare, în comparație cu alte soiuri de zmeură. Un alt avantaj esențial este rezistența la recoltări mecanizate și transport.

Glen Ample este un soi de zmeur foarte răspândit in zona de nord a țării.

Acesta are nevoie de întreținere anuală; trebuie curățat anual primăvara, când pericolul înghețului a trecut, trebuie legat pe sârme, săpat și aplicate tratamentele preventive pentru boli și dăunători. Se irigă până când încep a se forma fructele, nu se recomandă a se iriga în perioada de coacere, când fructul are o culoare alb-rozé .

Excesul de apă în fruct va duce la apariția mucegaiului pe fruct la maxim 8 ore după recoltare.

Nu se recomandă a se recolta la nici un soi fructele umede (după ploaie sau rouă) pentru a preveni apariția mucegaiului la fruct.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante, dar și soiuri de zmeur, mur și coacăz certificate produse în Pepinierele Fundulea.

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *