1iunie 22, 2019

 ZMEUR GLEN AMPLE

Soiul Glen Ample este multiplicat in Pepinierele Fundulea din anul 2012, fiind un soi cu fructe mari 6-7 gr si o lungime de 2,5-3 cm.

Soiul de zmeura Glen Ample ofera cultivatorului o productie foarte mare pe suprafata plantata depasind usor 8-9 tone la ha.

Glen Ample este un soi de zmeura cu fructificare pe lemn de anul ll .

Drajoni au o creste de 2 metri si o drajonare foarte puternica,necesita sustinere pentru ca fructele sa nu ia contact cu solul .

Glen Ample are fructificare incepand cu 5-10 iulie si dureaza 4-5 saptamani .

Productivitatea acestui soi de zmeura este mare in comparatie cu alte soiuri de zmeura.

Glen Ample este un soi de zmeur foarte raspandit in zona de nord a Tarii.

Acest soi are nevoie de intretinere anuala; trebuie curatat anual primavara cand pericolul inghetului a trecut, trebuie legat pe sarme, sapat si aplicate tratamentele preventive pentru boli si daunatori. Se iriga pana cand incep a se forma fructele, nu se recomanda a se iriga in perioada de coacere cand fructul are o culoare alb-roze.

Excesul de apa in fruct va duce la aparitia mucegaiului pe fruct la maxim 8 ore dupa recoltare.

Nu se recomanda a se recolta la nici un soi fructele umede (dupa ploaie sau roua) pentru a prevenia aparitia mucegaiului la fruct

Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati inginerilor nostri care va stau la dispozitie pentru orice intrebare legata de ingrijire,plantare,pregatire teren,tratarea bolilor la plante dar si soiuri de zmeur mur si coacaz certificate produse in Pepinierele Fundulea.

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *