-Zmeur de vară
-Zmeur remontant in Pepinierele Fundulea
Deoarece de-a lungul a 10 ani Pepinierele Fundulea au testat peste 25 de soiuri și mur și momentan a exclus din soiuri unul câte unul.
În prezent, deținem 6 soiuri de zmeur certificate, aclimatizate și brevetate .
Zmeurul remontant și cel de vară produc în medie 8-9 tone la hectar, începând cu lunile iulie,august,septembrie,octombrie,noiembrie.
Atenție!
Toate soiurile de zmeur produc în medie 8-10 tone la Hectar, nu există soiuri care produc 20-30 tone la Hectar (nu vă lașați păcăliți, mergeți, vizitați și verificați producătorul care susține că produce 30 tone la Hectar).
Exemplu
Soiurile mai mărunte produc mai multe fructe pe plantă decât cele cu fruct mare. Deci media pe hectar este relativ egală.
Dacă produce pe o perioadă de 5 luni, asta nu înseamnă că produce mai mult, deoarece zmeurul de vară produce doar 1,5-2 luni. Produce abundent, pe când cel remontant produce aceeași cantitate, dar pe o perioadă mai lungă.
Avantajele si dezavantajele
La zmeurul de vară, cheltuielile culesului sunt mult mai mici deoarece vom culege maxim 40-55 zile fară a ne mai lungi pe o perioadă de 4-5 luni, precum soiul remontant
Dezavantajul este că trebuie să fiți pregătiți pentru o recoltă destul de mare pe o perioadă relativ scurtă.
Zmeurul remontant produce până toamna târziu dacă temperaturile sunt relativ ridicate. Într-o zonă montană nu recomand soiuri remontante deoarece frigul din lunile octombrie/noiembrie nu vă ajută la coacerea fructelor, iar producția pe hectar va fi pe jumătate.
Noi, în culturi, deținem și soiuri de vară dar și remontante. Din punctul nostru de vedere, favorabil zonei noastre. Deși irigăm zmeurul, ne sunt favorabile soiurile de vara care încep a-și forma fructul la sfârșit de mai, când temperaturile nu sunt așa mari și seceta nu se instalează.
Preferăm soiurile de vară deoarece culegem aceeași cantitate într-o perioadă mult mai mică de timp și bineînțeles cu cheltuieli mult mai mici.
Nu putem spune că soiurile de zmeură remontante nu sunt mai bune, doar că cele de vara sunt favorabile zonei noastre deoarece cele remontante își formează fructul în perioada de secetă (sfârșit de iunie, început de iulie).
Într-o zonă mai răcoroasă nu recomandăm soiurile de vară care sunt mai timpurii deoarece își pot forma floarea când încă există risc de îngheț (sfârșit de martie, început de aprilie).
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.Pepinierele Fundulea
Inginer agronom Achim Gabriel
Produs in Romania in pepiniera proprie, distribuit in tara si in strainatate
Arbusti fructiferi de inalta calitate,certificati si aclimatizati
Vreti sa aflati mai multe
Contactati-ne
Contactati-ne pentru comenzi butasi / drajoni , fructe de zmeur / mur sau orice informatie referitoare la infiintarea si intretinerea plantatiilor de zmeur/mur.
PEPINIERA FUNDULEA
Program: Luni-Vineri : 07:00 – 21:30
Sambata-Duminica : 08:00 – 21:00
Telefon: 0726795070 sau 0724991156
E-Mail: vanzari@zmeura-mure.ro