2octombrie 28, 2018

Zmeurul cea mai rentabila cultura pe suprafete mici medii 1000mp-2Ha

Zmeurul, un arbust fructifer care a luat amploare masiv  in tara noastra din anul 2010-2012.

Deoarece Romania se afla in incapacitatea de a satisface cererile de fructe de padure ,aceasta sa dovedit a fi o cultura profitabila si in prezent.

Varietatea de soiurii produse in pepiniere este foarte mare,de aceea recomandam sa analizati caracteristicile fiecarui soi in parte.

Exemple de soiuri produse in pepinierele autorizate in Romania ,Polka  ,Polana, Cayuga, Opal, Sokolica, Laszka,Tulameen ,Veten, Green Ample etc.

Va sfatuim sa cumparati doar material saditor certificat pentru a fi sigur de puritatea soiului si liberi de virusi-daunatori.

Plantarea acestor arbusti fructiferi se face atat toamna pana la venirea inghetului cat si primavara.

Drajoni de zmeur ce pot fi plantati in culturile dumneavoastra ,obligatoriu sa fie plante tinere sa nu provina din culturi batrane pline de boli.

Analiza solului este foarte importanta in alegerea soiului ,cel mai bine aclimatizat pe terenul dumneavoastra.

Pepinierele Fundulea va sta la dispozitie cu tot ce inseamna tehnolgie de plantare,sfaturi,tratamente cat si material saditor certificat.

Marimea fructelor difera de la un soi la altul ,asta nu inseamna ca soiul de zmeura cu fructele cele mai mari este cel mai bun privind din unghiul ratei de prindere,perisbilitate,rezistenta la boli si daunatorii.

Schemele de tratamente recomandate de noi nu le putem numi perfecte ,insa pe parcursul anilor prin testarea lor pe sole diferite,atat noua cat si clientilor nostrii ne-au oferit un randament foarte bun.

Pentru intrebari suplimentare nu ezitati sa va adresati Pepinierelor Noastre.

Ing.agronom Achim Gabriel – Pepinierele Fundulea


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *