2octombrie 28, 2018

Noi considerăm că zmeurul cea mai rentabilă cultură pe suprafețe mici, medii (1000mp-2Ha).

Zmeurul este un arbust fructifer care a luat amploare masiv  în țara noastră din anul 2010.

Deoarece Romania se află în incapacitatea de a satisface cererile de fructe de pădure, acesta s-a dovedit a fi o cultură profitabilă și în prezent.

Varietatea de soiuri produse în pepiniere este foarte mare, de aceea recomandăm să analizați caracteristicile fiecărui soi în parte.

O parte din soiurile produse în pepinierele autorizate din România sunt: Polka, Polana, Cayuga, Opal, Sokolica, Laszka, Tulameen,Veten, Green Ample etc.

Vă sfătuim să cumpărați doar material săditor certificat și liber de virusuri dăunătoare pentru a fi sigur de puritatea soiului .

Plantarea acestor arbuști fructiferi se face atât toamna (până la venirea înghețului), cât și primăvara.

Drajonii de zmeur ce pot fi plantați în culturile dumneavoastră trebuie să întrunească două condiții obligatorii: să fie plante tinere și să nu provină din culturi bătrâne, pline de boli.

Analiza solului este foarte importantă în alegerea soiului cel mai bine aclimatizat pe terenul dumneavoastră.

Pepinierele Fundulea vă stau la dispoziție cu tot ce înseamnă tehnolgie de plantare, sfaturi, tratamente, cât și material săditor certificat.

Mărimea fructelor diferă de la un soi la altul, dar asta nu înseamnă că soiul de zmeură cu fructele cele mai mari este cel mai bun, privind din unghiul ratei de prindere, perisbilitate, rezistență la boli și dăunători.

Nu putem numi perfecte schemele de tratamente recomandate de noi, însă, pe parcursul anilor, prin testarea lor pe soluri diferite, atât nouă, cât și clienților noștri ne-au oferit un randament foarte bun.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a acestor soiuri, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Ing.agronom Achim Gabriel – Pepinierele Fundulea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *