12aprilie 14, 2017

Cand,cum si cu ce se stropesc arbustii fructiferi.

1.Ingraseminte complexe bogate in fosfor si potasiu se da inainte de intrarea plantelor in vegetatie sfarsit de februarie inceput de martie ATENTIE ingrasemintele nu se dau toamna deoarece prelungesc vegetatia plantelor si stopeaza lemnificarea , daca plantele nu se lemnifica la venirea iernii exista riscul ca plantele sa degere.

2 . Dupa taiere -la inmugurire

15martie-15 aprilie se stropeste cu fungicide  pe baza de cupru , cuprul are efect de vindecare dupa taiere si de combatere a bolilor.

– Champ 77 Wg -sulfat cupru

-Coppermax foliar

-Triumf 40WG

3. La infrunzire 15-30 aprilie                                                                               Stropim cu insecticide sistemice

-Caypso- insecticid

-Actara- insecticid

Pentru combaterea daunatorilor din tulpini , de pe frunze eventual la stropiri este recomandata stropirea plantelor dar si a solului.

Se poate stropi si cu NOVADIM pe sol si plante dar numai cand plantele sunt la pauza vegetativa.

4. Inainte de inflorire 1-20 mai

-Foliq Kombimax

-Stropiti preventiv pentru combaterea-inlaturarea putregaiului cenusiu si a ruginii .

5. Pana la sfarsitul lui mai

-Topsin 70wdg este un fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa , folosit pentru tratarea si protejarea culturilor agricole impotriva bolilor. Produsul are un spectru larg de combatere si asigura protectie pe o perioada indelungata. Poate fi aplicat atat la producerea rasadurilor cat si in timpul vegetatiei culturilor.

6.Formarea fructelor , difera perioada in functie de soi recomandam Calciu si Potasiu pentru o buna rezistenta a fructelor

-Combate perisabilitatea

-Calciumec

-TecnoKel

-Atlante

7. Pentru soiurile remontate care fructifica tarziu se aplica aceleasi tratamente dar bineinteles ca perioadele de inflorire-fructificare sunt mai tarzii.

Peroadele sus enumerate sunt generale si pot varia de la o zona la alta de aceea am specificat si fazele , inainte de vegetatie,inmugurire,inflorire,formare fruct,etc.

Daca cititi cu atentie Fungicidele,Insecticidele enumerate mai sus veti observa ca am enumerat la fiecare criteriu cel putin doua fungicide deoarece trebuiesc schimbate la maxim doua aplicari pentru ca plantele sau daunatorii sa nu devina imuni.

Pentru mai multe detalii despre combatera buruienilor , gramajele de fungicide,insecticide,aplicate la hectar sau la o anumita cantitate de apa nu ezitati sa ne contactati,sau daca aveti drum prin zona pe noi ne gasiti aproape zilnic in PEPINIERA FUNDULEA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *