0februarie 2, 2016

Întrucât Pepinierele Fundulea își desfășoară activitatea încă din 2007, am trecut prin multe ierni și vă putem spune că de la an la an, de la iarnă la iarnă, aceste perioade sunt foarte diferite  între ele. Iată că un aspect mai puțin plăcut din activitatea noastră îl reprezintă prezența rozătoarelor.

Aflându-mă în vecinătatea unei păduri, am fost vizitat de repetate ori de iepuri și căprioare care au ros plantele pe timp de iarnă

Pepiniera, având o suprafața de aproximativ 35.000 mp, cheltuielile pentru îngrădire erau destul de mari și din punctul nostru de vedere nu și rentabile.

Așa că, după multe încercări de a scapă de animalele sălbatice, am descoperit cea mai bună soluție, din punctul nostru de vedere:

La sfârșitul toamnei stropim la circa 2 luni de zile plantele cu apă amestecată cu praf de ardei iute sau de usturoi. Nici căprioarele, dar nici iepurii nu au mai ros din recoltele noastre. Așa că vă voi îndruma și pe dumneavoastră să faceți același lucru:

La 10 kg apă adăugați un kg praf ardei iute sau usturoi, amestecați bine, după care împrăștiați cu atomizorul sau velmorelul pe plantă de jos până la circa 40-50 cm.Această soluție este accesibilă și eficientă.

Pentru orice alte informații legate de achiziționarea butașilor de mur sau drajonilor de zmeur, cât și despre înființarea și întreținerea plantațiilor dumneavoastră, echipa noastră stă la dispoziția dumneavoastră, atât telefonic, cât și în cadrul Pepinierelor Fundulea.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE, CONTACTAȚI INGINERII PEPINIERELOR FUNDULEA LA NUMERELE DE TELEFON:
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *