0decembrie 6, 2015

Pentru început:

Este de ajuns dacă aveți posibilitatea să arați de toamna pentru ca  pământul să degere.
Degere, adică să se mărunțească natural, însă acest lucru poate fi făcut și primăvara doar că atunci numai cu utilaje disc sau freză.
Urmând în primăvară, dacă este cazul, să discuiți înainte de plantat.
Dacă timpul nu permite, atunci este bine daca faceți lucrările  de arătură și discuială primăvara.
Obligatoriu este să să discuiți terenul dacă este arat primăvara deoarece neavând posibiltatea ca arătură să se fărâmițeze peste iarna, pământul vă fi bulgăros. Fiecare client îmi adresează întrebarea „murul se adaptează la solul….?”
Da, murul și zmeurul se adaptează la orice fel de sol, fie nisipos, fie sărăcăcios și la orice fel de climă, acestea nefiind niște plante pretențioase.
Să nu uităm că zmeurul și murul cresc pe terenuri nisipoase și pietroase (zona de munte).
Vă spun cu siguranță că nu îl deranjează un sol negru și  sau argilos deoarece plantația noastră se întinde pe o suprafață de 4.5 hectare la doar 25 km de București unde clima nu este precum cea de la munte și nici solul nu are caracteristici asemănătoare și totuși planta se dezvolta uimitor de bine cu o producție cu mult peste medie. Am rămas uimiți pe parcursul anilor am distribuit butași și drajoni  pentru înființare plantații în Ilfov, Constanța, Argeș, Dâmbovița, Bihor, Sibiu, Maramureș, plantele adaptandu-se  fară probleme zonei respective.

De respectat:

Următorii termeni despre plantarea murei și a zmeurei pe care o găsiți tot la noi pe site, „zmeura-mure.ro”,     secțiunea „BLOG”.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *