0septembrie 20, 2016

Experiența de peste 10 ani ne recomandă, întrucât am ajuns să cunoaștem foarte bine cerințele și nelămurilile clienților noștri. Așadar, am decis să scriem acest aricol din dorința de a răspunde unei întrebări frecvent adresată de viitorii noștri clienți:

Cum trebuie pregătit terenul înainte de plantarea zmeurei sau a murului???

  • Pentru început, e bine să știți că după plantare, aratul este imposibil pe toată durata plantației (aproximativ 10 ani)

    Dacă doriți să înființați o plantație cât mai îngrijită, căutați un tractor care vă poate face o arătură cât mai adâncă (35-40 cm).

Deoarece ne extindem, am arat, discuit și frezat am făcut și o poză pentru a vă expune cum trebuie să arate terenul înainte de plantare.
Cu cât terenul este mai fin, cu atât rădăcinile plantei se vor dezvolta mai bine și plantatul va fi floare la ureche.
Cum ne place să spunem, terenul trebuie să fie nisip, iar îngrășămintele se folosesc, de regulă, după plantare. Cele din bălegar se pun pe lângă plantă.
Dacă folosim complexe azotice, aruncăm cu mâna pe lungimea rândului plantat, nu și pe intervale.
Pentru mai multe informații despre plantat, citiți articolele noastre din secțiunea blog sau vizitați-ne personal. Inginerii noștri agronomi cu studii de specialitate vă stau la dispoziție și sunt gata să vă ajute să vă înființați propria cultură de mur sau zmeur.

PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE, CONTACTAȚI INGINERII PEPINIERELOR FUNDULEA LA NUMERELE DE TELEFON:
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *