0decembrie 23, 2020

Zmeur Poemat  | Pepinierele Fundulea


Întrucât ne dorim ca în cadrul Pepinierelor Fundulea să găsiți cele mai bune materiale săditoare, ne face plăcere să vă prezentăm un nou soi de zmeur pe care îl producem și comercializăm: zmeurul Poemat.

Ce este specific zmeurului Poemat?
Acesta are o creștere puternică cu fructificare din august până toamna târziu. 

Tulpina este dreaptă, cu puțini țepi, iar fructele sunt foarte dulci.

Recoltarea se face în a doua decadă a lunii august, iar zmeurul Poemat este ideal în culturile dumneavoastră

Cerințele pentru sol și schema plantării
Solul trebuie să fie neapărat fertil și irigat corespunzător pentru randament mare.

Pe sol nisipos, zmeurul Poemat nu are nutrienții necesari creșterii propice. De asemenea, pH-ul ideal ar fi cuprins între 5,5 și 6,8. Un sol alcalin cu pH 8 nu este potrivit creșterii acestuia.

Schema plantării este una foarte simplă. Distanța dintre rânduri trebuie să fie cuprinsă între 2-2,5m si intre plante pe rand 30 – 50 cm. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât recoltarea și creșterea se fac mai ușor.

Cea mai favorabilă dată de plantare este toamna sau primăvara, deoarece creșterea este mai rapidă.

Cât despre fertilizare, zmeurul Poemat are nevoie de fertilizatori ușori. Dacă solul este acid, recomandăm adiție de calciu.

Înainte de plantare NU recomandăm folosirea fertilizatorilor cu magneziu sau calciu. Un asemenea tratament trebuie efectuat cu câteva săptămâni înainte de plantare.

Prima tăiere se face primăvara, pentru a permite materialului săditor să aibă mai mulți muguri. De asemenea, printr-o astfel de întreținere se reduce riscul putregaiului, iar mărimea fructului crește.

Se poate opta și pentru păstrarea lemnului de anul II pentru a fructifica devreme, însă această tehnologie va împiedica dezvoltarea lăstarilor noi ce vor fructifica toamna, și, impilicit, fructe mai mici.


Producătorii soiului recomandă tăierea soiului Poemat de la fața pământului pentru a evita excesul de drajoni și apariția mucegaiului deoarece nu există o bună ventilare a tufelor.

Pentru producții mărite la soiul Poemat se recomandă respectarea schemei declarată de creatorii soiului.

Fructele zmeurului Poemat prezintă luciu caracteristic și cântăresc aproximativ 8 gr. Culoarea roșu deschis, fermitatea fructelor și gustul fac din Poemat un zmeur apreciat la nivel internațional. Fructele au formă conică, asemănătoare soiului Delniwa/Polka.

Producția obținută pe hectar este asemănătoare soiului Polka, de aproximativ 8-9 tone.

Inginerii agronomi ai Pepinierelor Fundulea vă stau la dispoziție pentru orice fel de întrebări despre achiziția materialului săditor certificat, plantare, îngrijire și tratarea bolilor și a dăunătorilor.

Feedback-ul clienților noștri la nivel național și european ne recomandă, iar tradiția neîntreruptă din 2007 ne ajută să ne îmbunătățim constant serviciile și produsele.


-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *