0iunie 19, 2016

Achizitia Butasilor de mur se face in general din pepiniere aclimatizate tarii respective.

De ce aclimatizate tarii noastre pentru ca ,pe piata  exista foarte mult material saditor importat din Ungaria, Polonia ,Spania, etc .(ne aclimatizate) cu un risc foarte mare ca planta sa nu se prinda nici 50% sau sa moara in primul an deoarece clima este diferita.

Deci ce avem de facut cand dorim sa infiintam o plantatie :

1 cautam un producator sau pepiniera autorizata

2 mergem sa vedem plantatia pentru a fi sigur ca materialul saditor nu este importat si pentru a vedea cum v-a arata planta noastra peste cativa ani si productia -marime fructelor care se afla in plantatia respectiva.

Doar asa veti fi siguri ce cumparati.

Un criteriu foarte important este si experientea cat mai mare a vanzatorului de unde cumparati plantele….credeti ma ca in primi ani veti avea nevoie de foarte multe informatii pe care nu stiu cine o sa vi-le dea daca vanzatorul plantelor nu are nici o treaba cu domeniu respectiv .

Caz intalnit des :

Am cumparat dinpr-o parte x plante si am problema respectiva. La care eu le raspund :Inainte sa ma sunati pe mine ati sunat de unde ati cumparat planta poate este o boala a plantei de care Dansii stiu. Ei Raspund;Am sunat dar nu mai ne raspund la telefon………………………………………………………….

Nu mergeti pe principiul ma descurc sau stiu nu am nevoie de informatii cat de greu poate fi.

Ba da este greu cand veti intampina o problema la plante si nimeni nu va v-a ajuta iar plantatia se va usca alert in 2-3 luni.

Pentru o plantatie moderna si ingineri cu experienta nu ezitati sa ne vizitati PEPINIERELE din Orasul Fundulea la 30 km Bucuresti ..4hectare doar cu zmeura si mure.

Bafta in cea ce doriti sa faceti.

Ing Agronom Achim Gabriel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *