0iunie 22, 2019

SOIUL DE MUR NAVAHO

Soiul de mur Navaho este un soi de mur cu fructe mediu spre mare cu o productie de 14 tone la HA .

Este un soi de mur care necesita sustinere avand lastari vigurosi cu o inaltime de 3-4 metri.

Butasi de mur Navaho rezistententi la boli si daunatori.

Murul Navaho este creat in America in urma cu 12 ani, majoritatea soiurilor de mur sunt produse in America semanand in proportie de 70% intre ele. Pentru a infiinta o cultura de mure este bine de studiat majoritatea soiurilor sau a lua legatura cu un specialist pentru a alegerea soiului perfect zonei Dumneavoastra.

Murul Navaho este un soi ce are nevoie de sustinere pe spalieri, fructifica abundent in lunile iulie si august. Murul Navaho trebuie curatat anual insa pentru a preveni riscul de inghet al murului este recomandat a se taia-scurta primavara cand pericolul inghetului a trecut.

Navaho este un soi bine aclimatizat la noi in Romania fiind rezistent la temperaturi negative. Un minus al acestui soi sunt temperaturile ridicate, nu suporta temperaturile mari. Recomandat ar fi sa se planteze pe un teren semiumbrit.

Productiile reale sunt de 12-14 tone la Hectar, un bun factor al productiei marite este; irigatul si polenizarea la floare.

In pepinierele Fundulea polenizarea soiurilor se face cu ajutorul albinelor.

Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati inginerilor nostri care va stau la dispozitie pentru orice intrebare legata de ingrijire,plantare,pregatire teren,tratarea bolilor la plante dar si soiuri de zmeur mur si coacaz certificate produse in Pepinierele Fundulea

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *