0iunie 22, 2019

SOIUL DE MUR NAVAHO

Soiul de mur Navaho este un soi de mur cu fructe mediu spre mare cu o producție de 14 tone la HA.

Este un soi de mur care necesită susținere, având lăstari viguroși, cu o înălțime de 3-4 metri.

Butași de mur Navaho, rezistenți la boli și dăunători.

Murul Navaho a fost creat în America, în urmă cu 12 ani, majoritatea soiurilor de mur fiind produse în America, semănând în proporție de 70% între ele. Pentru a înființa o cultură de mure este bine să studiați majoritatea soiurilor sau să luați legătura cu un specialist pentru  alegerea soiului perfect zonei dumneavoastră.

Murul Navaho este un soi ce are nevoie de susținere pe spalieri, fructifică abundent în lunile iulie și august. Murul Navaho trebuie curățat anual. Pentru a preveni riscul de îngheț al murului este recomandat a se tăia/scurta primăvara, când pericolul înghețului a trecut.

Navaho este un soi bine aclimatizat la noi în țară, fiind rezistent la temperaturi negative, însă un minus al acestui soi este reprezentat de lipsa rezistenței la temperaturile ridicate. Se pretează  unui teren semiumbrit,  dar se dezvoltă foarte bine pe un teren însorit. 

Producțiile reale sunt de 12-14 tone la hectar. Doi  factori ai producției mărite sunt irigatul și polenizarea la floare.

In pepinierele Fundulea, polenizarea soiurilor se face cu ajutorul albinelor.

Pentru mai multe informații, vă rugam să vă adresați inginerilor noștri, care vă stau la dispoziție pentru orice intrebare legată de îngrijire, plantare, pregătirea terenului, tratarea bolilor la plante, dar și pentru achiziționarea soiurilor de zmeur, mur și coacăz certificate produse în Pepinierele Fundulea

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *