0ianuarie 16, 2019

Soiurile de mur fara tepi Thornfree si Navaho sunt soiuri foarte cunoscute in Romania datorita ratei de prindere foarte mare si datorita intretineri cu usurinta neavand tepi .

Butasii de mur Thornfree si Navaho indiferent de unde ii achizitionati aceestia trebuie sa aiba o culoare verde rosiatic si sa nu prezinte pe tulpina nici un fel de spini sau tepi.

Recomandam ca aceste soiuri sa fie achizitionate doar din pepiniere autorizate impreuna cu documentul de calitate care va ofera certitudinea soiului.

Am ales sa discutam despre aceste soiuri, fiind cele mai raspandite si cele mai aclimatizate in tara noastra.Atunci cand ne referim cele mai raspandite si aclimatizate soiuri ne bazam pe statistica pietei.

Majoritar in culturile de mur din Romania fiind soiul Thornfree urmat de soiul Navaho.

Bine inteles ca exista si alte soiuri, insa cercetarea soiurilor de mur in pepinierele noastre si cererea clintilor pentru soiurile Thornfree si Navaho ne-a facut sa ajungem la concluzia ca sunt soiurile cele mai rentabile .

Avand o vechime de peste 11 ani in producerea si comercializarea materialului saditor certificat ,pe parcursul anilor au aparut mai multe soiuri de mur fiind prezentate ca soiuri perfecte.

De-a lungul timpului experienta avuta cu plantele ne-a facut sa ajungem la cocluzia ca nu exista soi perfect care sa indeplineasca toate cerintele cultivatorului .

Echipa Pepinierelor Fundulea va ofera consiliere si sprijin pentru a va pune pe picioare propria cultura de mur .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *