0ianuarie 16, 2019

Soiurile de mur fără țepi Thornfree și Navaho sunt soiuri foarte cunoscute în România datorită ratei de prindere foarte mari și datorită întreținerii cu ușurință, neavând țepi.

Indiferent de unde îi achiziționați, butașii de mur Thornfree și Navahontrebuie să aibă o culoare verde-roșiatic și să nu prezinte pe tulpină nici un fel de spini sau țepi.

Recomandăm ca aceste soiuri să fie achiziționate doar din pepiniere autorizate, împreună cu documentul de calitate care vă oferă certitudinea soiului. În cadrul Pepinierelor Fundulea, plantele sunt certificate și întreținute încă din 2007 de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu.

Am ales să discutăm despre aceste soiuri, fiind cele mai raspândite și cele mai aclimatizate din țara noastră. Atunci când ne referim la ”cele mai raspandite si aclimatizate soiuri”, ne bazăm pe statistica pieței.

Culturile românești de mur sunt reprezentate majoritar de soiul Thornfree și urmate de soiul Navaho.

Bineînțeles, există și alte soiuri, însă cercetarea soiurilor de mur în pepinierele noastre și cererea clienților pentru aceste două soiuri ne-a făcut să ajungem la concluzia că sunt cele mai rentabile.

Având o vechime de peste 12 ani în producerea și comercializarea materialului săditor certificat, pe parcursul anilor au aparut mai multe soiuri de mur fiind prezentate ca soiuri perfecte.

De-a lungul timpului, experiența avută cu plantele ne-a facut să ajungem la cocluzia că nu există soi perfect care să îndeplinească toate cerințele cultivatorului.

Echipa Pepinierelor Fundulea vă oferă consiliere și sprijin pentru a vă înființa propria cultură de mur.

PEPINIERELE FUNDULEA – 0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *