1septembrie 7, 2016

CUM PREGĂTIM MATERIALUL SĂDITOR

Având în vedere că urmează pregătirea materialului săditor a butașilor de mur și a drajonilor de zmeur, am dori să vă dezvălui câteva secrete despre cum trebuie pregătit materialul săditor.
Cea mai importantă este mocirlirea. După ce se scot puieți este recomandat ca rădăcinile acestora să fie mocirlite /băgate într un amestec de bălegar cu pământ sau stimulenți de înrădăcinare.
La ce ajută: plantele, odată mocirlite, nu își mai expun direct rădăcinile la lumină și soare.
Odată mocirlită, planta rezistă până la două săptămâni cu rădăcinile în aer (neplantate).
Având în vedere că majoritatea comercianților nu mocirlesc plantele,  aceste trebuiesc plantate în maxim 24 ore pentru a nu li se usca rădăcinile.

Acest aspect trebuie luat în calcul de către cumpărător pentru că fiecare cultivator dorește ca la momentul plantarii să aibă o prindere cât mai mare a butașilor.
Atunci când achiziționați materialul săditor rupeți o rădăcină mica din drajon. Dacă aceasta este umedă și albă în interior, planta este vie.
Înainte de plantare, verificați dacă terenul unde plantați are reveneală.
Băgați cazmaua cam 20 cm în pământ și observați dacă pământul este umed
Dacă nu este umed și nici nu se anunță ploaie la 2-3 zile după plantare, atunci veți fi nevoiți să le udați (aproximativ 200ml apa ,o cană) la fiecare drajon.
Speram că aceste informații v-au fost de folos și promitem că vom reveni cu un tutorial video despre plantare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *