0decembrie 23, 2020

Zmeur Laszka   Pepinierele Fundulea

Zmeurul Laszka este unul cu totul special. Acesta începe să fructifice extrem de timpuriu, în perioada 1-10 iunie, până la 15 iulie. Fructifică pe lemn de anul II. La maturitate atinge o înălțime de 1,8-2,2m și un diametru de 2-3mm.

Deoarece fructele de pe vârful lăstarilor sunt grele (10g) și lungi (3-4cm), acesta are nevoie de susținere. Fructele roșii sunt dulci și au o culoare lucioasă, ce rezistă și după culegere.

Pentru o producție mai bună, mitul conform căruia zmeurul Laszka are nevoie de polenizare este fals. Un avantaj al acestui soi în comparație cu Sokolica este că fructul poate fi cules în pârg pentru că nu se sfărâmă. Deoarece în Pepinierele Fundulea avem ambele soiuri de zmeur, putem afirma că zmeurul Laszka este mult mai rezistent, cu drajoni mai viguroși.


Atunci când alegeți soiul de zmeur este foarte important să luați în calcul zona de plantare, pH-ul solului, poziționarea terenului și rezultatele pe care doriți să le obțineți.

Recomandăm plantarea în plin soare sau semi-umbră pentru randament maxim. De asemenea, menționăm că zmeurul Laszka crește pe orice sol de grădină și că are o rezistență foarte bună la îngheț (până la -25° C).

Necesită udare în perioada secetoasă și puține lucrări de îngrijire în cursul anului. Producțiile reale sunt de aprox. 8-10 tone/ha. Chiar dacă nu au o rezistență mare la culegerea mecanizată, zmeurele Laszka au o rezistență impecabilă la manipulare și transport.

Plantele certificate din Pepinierele Fundulea sunt îngrijite de inginerii noștri agronomi cu studii de specialitate. Materialul săditor adaptat cererii ne definește și de asemenea, părerile clienților din România și Europa ne recomandă. Rădăcinile viguroase ale soiului Laszka sunt crescute într-un sol cernoziom, bogat în microelemente. Așa reușim să obținem cele mai bune rezultate pentru a vă satisface nevoile.

Inginerii noștri vă stau la dispoziție pentru orice fel de întrebări referitoare la plantarea, îngrijirea sau tratarea drajomilor de zmeur și butașilor de mur.


PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *