0aprilie 14, 2015

Acestea se fac, de regulă, primăvara și toamna. Lunile martie-aprilie și septembrie-octombrie-noiembrie.
Pentru suprafețe mari se recomandă brazde de 40 cm adâncime. Pentru o plantare corectă și sănătoasă a plantei, plantați după o ploaie zdravănă.
După brăzduire, introduceți butași sau drajonii  în brazdă și astupați cu pământ afânat. Lângă rădăcină se poate pune și stimulent de creștere; ATONIK sau STARTER.
Primăvăra, în general în luna aprile, la sfârșit, acestea vor trebui să înfrunzească.
Deoarece în Romania există foarte mulți dăunători, vă recomandăm să o stropiți preventiv. Cu erbicide ce nu atacă zmeurul și murul (Pantera 200) stropiți țoață suprafața terenului pentru a elimina buruiana.
În primul an de la plantare nu este necesară montarea spalierilor deoarece plantele nu vor crește foarte mult . În anul doi este obligatoriu montarea spalierilor deoarece planta vă crește la circa 2 metri și va rodi devenind foarte grea, aceasta vă avea nevoie de susținere.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Brazdarea terenului pentru infiintarea culturilor de zmeur si murInfiintarea, plantarea butasilor mur si drajonilor zmeurInfrunzirez butasului de mur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *