In Pepinierele Fundulea sunt produse trei soiuri de mur fara tepi si doua de coacaz negru aclimatizate si rezistente la inghet.

Inainte de a infiinta o cultura de mure si coacaze este bine de stiut.    In primul rand terenul trebuie pregatit inaite de plantare, trebuie arat la o adancime de aproximativ 30-40 cm.     

Dupa aratura se administreaza ingraseminte si se incorporeaza prin discuire, inainte de plantare cu, cateva zile se marunteste terenul      ''se frezeaza'' .

Distanta de plantare a murelor si a coacazelor este de; 2,5 metri intre randuri si din metru in metru pe rand.

Murele indiferent de soi au nevoie de sustinere cu sistem spalier sarma.Sarmele se monteaza pe spalier una la 60 cm a doua la 120 cm si ultima la 180 cm .

Coacazul indiferent de soi nu are nevoie de sistem de sustinere, coacazul prefera un PH al solului cuprins intre 5-6,5.

Plantarea se face la o adncime de 15-20cm maxim . Dupa plantare atat murele cat si coacazele se scurteaza la 3 mugurasi .

In ani secetosi toti arbusti au nevoie de apa, deci este nevoie de sistem de irigare deoarece intr-un an secetos fara irigare productia poate scade si cu 50%.

Pe parcursul anului asemenea culturi trebuiesc intretinute. Intretinerea se refera la sapat, cosit, taiat, legat si recoltat.

Nu sunt culturi pretentioase dar nici nu le putem lasa nesupravegheate si nelucrate cu lunile.

Una dintre cele mai rentabile culturi pe suprafete mici '' maxim 1Ha''

Dezvoltarea, drajonarea si rata de prindere a plantelor difera de la un cultivator la altul.

In functie de: tehnologia plantari, tipul de sol, daunatori de sol, gradul de irigare, gradul de precipitatii naturale, clima, cantitatea de radiatii solare si administrarea tratamentelor preventive.

Pentru alte informatii legate de cultura murului, coacazului si a zmeurei nu ezita sa contactezi inginerii Pepinierelor fundulea la numarul de telefone 0726.79.50.70

 | Pepinierele Fundulea

Soiuri de mure timpurii

Din butasi de mur viguriosi

In urma cercetarilor facute pe mai multe soiuri de mur am ales sa multiplicam doar soiurile de mur care se preteaza cel mai bine in Romania. Nu ezitati sa ne contactati pentra a va sfatui in alegerea soiului cel mai propice zonei Dumneavoastra.

Butasi mur Transport

Din butasi de mur viguriosi

Transportul butasilor sau a drajonilor pana la domiciliul clientului se face cu autoutilitatrele firmei dar si prin curier in functie de comanda.   Material saditor certificat si aclimatizat in Romania. Ne mandrim cu, culturi infiintate in toata Tara. Ne desfasuram activitatea de producere prelucrare si comercializare material saditor din anul 2007.

Rezistente la manipulare si transport

Din butasi de mur viguriosi

Majoritatea soiurilor sunt rezistente la transport. Insa recomandat ar fi sa se administreze tratamente inainte de coacere ce stopeaza aparitia mucegaiului si a putregaiului la fruct. Tratamentele se fac cu produse ecologice pentru o buna rezistenta a fructului la transport, manipulare si ambalare.