5mai 21, 2015

Scăpați definitiv de buruieni din plantațiile de mure și zmeur.

Această operațiune este posibilă decât în primul an de la  plantare, cât plantele sunt mici.
După mai multe încercări de a elimina buruiana :
Am intrat printre rânduri cu freza deoarece distanța la zmeur și mur este de 2,2-2,5 m, având loc pentru a vă desfășură activitatea cu tractorul, dar la 2-3 săptămâni apare din nou buruiana deoarece primăvara avem parte de multe ploi (rădăcină care rămâne în pământ sau care o scoate freza afară se prinde iar la prima ploaie)
Deoarece am observat că toate costurile cu freza cresc pentru că trebuie intrat cu freza 1-2 ori pe lună, am trecut la metoda erbicidării cu erbicid special pentru a nu afecta zmeurele și murele.
Acesta nu combate buruiana cu frunza lata și odată eliminată concurența (adică buruienile cu frunza subțire), în 2 săptămâni, buruiana cu frunza lată vă creste foarte mare pentru că este mult mai aerisită și are mai multa apa la rădăcină .  Buruiana devenise o obsesie pentru mine din dorința de a avea o pepinieră foarte curată, iar plantele mele să nu aibă de suferit.
Am adoptat altă metodă………..
Folosirea erbicidului total pentru a omorî orice fel de buruiană .
Dar trebuia să găsesc o soluție pentru a feri zmeura și murul pentru că odată intrate în contact cu erbicidul total, și ele vor avea de suferit.
Atunci am sunat toate cunoștințele și toți prietenii pentru a face rost de cât mai multe găleți pe care
le-am întors cu gura în jos peste butași și drajoni după care am erbicidat pe porțiuni, mutând
gălețile și tot așa deoarece nu am reușit să strângem decât 300 gălețiiar pentru cele 3,5 hectare aveam nevoie de 9.000 găleți
La cele 3,5 hectare plantate cu butași și drajoni am folosit   12L erbicid total.
în urma acestei lucrări am scapăt de toate buruienile dar și de rădăcinile lor.
Costuri ;(12x45lei=540lei)

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *