1aprilie 5, 2016

În primul rând, aș dori să mulțumesc tuturor clienților care au avut încredere și au achiziționat de la noi drajoni și butași.

Deoarece foarte mulți clienți ne contactează pentru a achiziționa drajoni de zmeur și butași de mur, atașez o fotografie cu stadiul drajonilor pe data de 29 aprilie 2020 pentru a se observa  că planta este foarte dezvoltate (înfrunzită), iar procentul de prindere este sub 60%.

Ne-ar fi fost foare ușor să vindem plantele chiar și în luna mai, însă din cauza climei și temperaturilor foarte mari în luna martie acestea au înfrunzit la sfârșit de aprilie. Nu dorim să păcălim clienții și dorim să le aducem la cunoștință că plantarea butașilor și a drajonilor se face atunci când planta iese din vegetație sau înainte să intre în  vegetație. Acest ciclu din păcate diferă de la an la an în funcție de temperaturi.

Mulțumim tuturor clienților pentru înțelegere și îi așteptăm în toamna pentru butași și drajoni ieșiți din vegetație, dar și în fiecare primăvara înainte de intrarea în vegetație.

Așa arătau drajonii la sfârșitul lunii martie cu o rată de prindere de peste 90%:

IMG_1073

Perioada ideală de plantat a fost ianuarie ,februarie și martie, urmând perioada de toamnă preconizând o ieșire din vegetație la sfârșitul lunii septembrie spre începutul lui octombrie. Rrecomandăm scoaterea drajonilor de zmeur și a butașilor de mur toamna, după căderea primei brume, când începe să cadă frunza.

Așa arată drajonii din luna mai. Nu sfătuim să se planteze în această faza de înfrunzire, întrucât procentul de prindere este foarte mic.

20160401_121735

Ce sunt mugurii drajonilor de zmeur și ai butașilor de mur fără țepi?

Drajonii sunt puii plantei care absorb foarte multă energie pentru a se dezvolta (înfrunzi-rodi). Nu este recomandat să mai se mute/planteze drajonul după înfrunzire pentru că este de ajuns chiar câteva ore până când planta pleacă din pepinieră și este plantată de client, ca mugurii să absoarbă toată energia din plantă fară a mai lua în calcul acomodarea cu noul sol care poade dura câteva zile bune.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *