1aprilie 5, 2016

Buna ziua .

In primul rand as dori sa multumesc tuturor clientilor care au avut incredere si au achizitionat de la noi drajoni si butasi.

Deoarece foarte multi clienti ne contacteaza pentru a achizitiona drajoni de zmeur si butasi de mur , atasez o fotografie cu

stadiul drajonilor azi 29 aprilie 2016 pentru a observa  persoanele interesate sa achizitioneze butasi si  drajoni ca planta este foarte dezvoltate( infrunzita)iar procentul de prindere este sub 60%.

Ne-ar fi fost foare usor sa vindem plantele chiar si in luna lui mai insa din cauza climei si temperaturilor foarte mari in luna lui martie acestea au infrunzit la sfarsit de aprilie  nu dorim sa pacalim clientii si dorim sa le aducem la cunostinta ca plantarea butasilor si a drajonilor se face atunci cand planta iese din vegetatie sau inainte sa intre in  vegetatie acest ciclu din pacate difera de la an la an in functie de temperaturi.

Multumim tuturor clientilor pemtru intelegere si ii aseptam in toamna pentru butasi si drajoni iesiti din vegetatie,dar si in fiecare primavara inainte de intrarea in vegetatie.

Asa aratau drajonii la sfarsitul lunii martie cu o rata de prindere de peste 90%:

IMG_1073

Perioada ideala de plantat pentru anul lui 2016 a fost ianuarie,febroarie si martie urmand perioada de toamna preconizand o iesire din vegetatie la sfarsitul lui septembrie inceputul lui octombrie (la sfarsitul lui septembrie 2015 planta inca era verde din cauza caldurilor,ce  ne-a intarziat livrazile undeva dupa 15 octombrie) recomandam scoaterea drajonilor de zmeur si a butasilor de mur toamna dupa caderea primei brume cand incepe sa cada frunza.

Asa arata drjonii acum 05-mai-2016 (nu sfatuim sa se planteze in aceasta faza de infrunzire ) procentul de prindere este foarte mic.

.20160401_121735

Ce sunt muguri drajonilor de zmeur si ai butasilor de mur fara tepi?

Drajonii sunt puii plantei care absorb foarte multa energie pentru a se dezvolta (infrunzi-rodii) nu este recomandat sa mai se mute-planteze drajonul dupa infrunzire pentru ca este de ajuns chiar cateva ore pana cand planta pleaca din pepiniera si este plantata de client ca mugurii sa absoarba toata energia din planta fara a mai lua in calcul acomodarea cu noul sol care poade dura cateva zile bune

Nu uitati sa ne contactati pe www.zmeura-mure.ro sectiunea contact-telefon pentru orice intrebari sau comenzi butasi , drajoni si fructe de zmeur si mur.

Va multumim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *