• afacere profitabila

Butasii de Mure de tip    "ThornFree" , "Navaho si Arapaho fara  ghimpi-tepi

 Sunt foarte vigurosi, au ramuri lungi de 4-8 m, fara spini,  crestere taratoare, necesita sustinerea pe spalier cu sarme.

Thornfree 

(fara tepi) soi de mur cultivat in majoritatea judetelor din Romania , este un soi cu productie foarte mare la hectar rezistent la boli si la temperaturi foarte mici - 30*. Fructele sunt foarte mari 8g  si dulci daca aceste sunt culese cand trebuie si nu in parg.       Acest soi fructifica de pe 15 iulie pana la sfarsit de august are nevoie de sustinere fiind un soi cu lastari ce depasesc 3 m.

 

Navaho 

Dupa denumire ne dam seama foarte usor ca este un soi de mure ce fructifica pe o perioda mai mare (vara lunga) acest soi fructifica iulie-august si prima parte din luna septembrie. Fructele nu sunt la fel de mari  (7g ) ca la soiul Thornfree insa perioada de fructificare este mai mare, Soi fara tepi ce necesita sustinere Rezista pana la -30*

Arapaho

Soi cu fructe dulci ce depasesc 9g fructificare timpurie.   Fructifica incepand cu luna iunie. Fructifica pe lemn de anul II
Soiurile noastre au forma conic alungita, epiderma neagra cu tenta violacee, foarte lucioasa. Pulpa de culoare violeta închisă, spre negru, cu gust placut, usor aromata.
 

Oferta toamna 2021 

Comanda minima 100 fire

Zmeur

Polka-3,2 lei/drajon 

Glen Ample- 3,2 lei/drajon

Laszka -3,5 lei /drajon

Opal- 3,2 lei/drajon

Sokolica-3,5  lei/drajon

Poemat- 3,8 lei/drajon

MUR 

Thornfree - 4. 5  lei/ butasi.

Navaho -   4 .5 lei  / butasi 

Arapaho - 6.0 lei / butasi

Coacaz negru .

Deea 3,5 lei /butasi , anul II -6 lei

Tibben 3,5 lei/butasi, anul II- 6lei

Plantare; toamna tarziu, primavara devreme

Soiurile noastre sunt acreditate de Institutul de cercetare a plantelor si semintelor  au certificat de calitate si pasaport fitosanitar.

Toate soiurile sunt aclimatizate, reistente la transport,inghet si daunatori.

Comenzile se fac tot timpul anului , replantam pentru Dumneavoastra peste 300.000 de butasi mure anual.

Rezistenta foarte buna la ger si la atacul principalelor boli si daunatori.

Productia obtinuta  12-15 tone/ha.

 

Intreaba inginerii nostri despre stimuentii de inradacinare, recomandati in momentul plantarii.

 

Soiuri de mure timpurii

Arapaho, Navaho si Thornfree

In urma cercetarilor facute pe mai multe soiuri de mur am ales sa multiplicam doar soiurile de mur care se preteaza cel mai bine in Romania. Nu ezitati sa ne contactati pentra a va sfatui in alegerea soiului cel mai propice zonei Dumneavoastra.

Butasi Muri Arbusti

Arbusti fructiferi

 Transportul butasilor sau a drajonilor pana la domiciliul clientului se face cu autoutilitatrele firmei dar si prin curier in functie de comanda.  Onoram toate comenzile indiferent de cantitati. Material saditor certificat si aclimatizat in Romania. Ne mandrim cu, culturi infiintate in toata Tara. Ne desfasuram activitatea de producere prelucrare si comercializare material saditor din anul 2007.

Mure rezistente la manipulare si transport

Din butasi de mur viguriosi

Majoritatea soiurilor sunt rezistente la transport. Insa recomandat ar fi sa se administreze tratamente inainte de coacere ce stopeaza aparitia mucegaiului si a putregaiului la fruct. Tratamentele se fac cu produse ecologice pentru o buna rezistenta a fructului la transport, manipulare si ambalare.