0decembrie 30, 2016

PLANTAREA

Deoarece se apropie perioada de plantare, echipa Pepinierei Fundulea dorește să vă sfătuiască și învețe câteva etape referitoare la plantatul de primăvară-toamnă.
Pepiniera Fundulea produce butași (mure și coacăz) și drajoni (zmeur).
Ne mândrim cu o echipă de  opt oameni specializați în plantări fructe de pădure, de aceea am vrea să vă prezentăm o scurtă descriere despre cum plantăm noi, din care dumneavoastră să extrageți ideile principale.
În primul rând, când ajungem la fața locului pentru a planta, terenul trebuie să fie foarte bine mărunțit, pentru ca rădăcina să se dezvolte foarte bine și pentru a nu intra bolovani la rădăcină. După ce acest lucru este făcut, urmează făcutul gropilor cu cazmaua la distanțe egale și cu o adâncime de maxim 15 cm.

ÎNGRĂȘĂMINTE

După ce gropile sunt făcute, se așază planta în pământul amestecat cu îngășăminte. De regulă, noi folosim NPK sau ATONIK, dar nu excludem îngrășământ natural (bălegar). Atenție mare la prelucrarea acestuia! Trebuie lăsat la macerat măcar 2 ani pentru a nu arde rădăcina plantei.
Odată băgată planta în groapă maxim 15 cm și astupată cu pământ amestecat cu îngășăminte,  se tasează foarte bine pentru a nu exista riscul să rămână aer la rădăcină. Pământul pe lângă plantă se va mai lăsa din cauza ploilor și se vor forma gropițe. De accea este recomandat să faceți puțin mușuroi de pământ pe lângă plantă după tasare.

TĂIERILE-FASONĂRILE

Tăierea/fasonarea se realizează deoarece primăvara, fie rădăcină cât de mare, acomodarea acestuia cu noul sol nu va fi ca o rădăcină plantată cu 2-3 ani înainte. Este recomandat să scurtați ramura la maxim 20 cm deasupra pământului (maxim 3-4 mugurași) .
Rădăcina proaspăt plantată nu are putere să susțină primăvara, la intrare în vegetație, mai mult de 3-4 mugurași. Un număr mai mare de 4 mugurași și o înălțime mai mare de 20 cm a plantei va duce la uscarea rădăcinii și a plantei.
Aspectele enumerate mai sus fac referire doar la tăierile care trebuie făcute după plantare. Tăierile anuale la maturitate sunt cu totul diferite.

EXECUTAREA LUCRĂRILOR DE PLANTARE

Dacă alegeți să plantați cu noi, dorim să vă garantăm că nu veți avea nevoie de absolut nicio uneltă sau material în timpul plantării. Echipa noastră vine pregătită cu butași și drajoni certificați, produși în Romania chiar de Pepiniera noastră, sfori, pontatori, casmale, îngrășăminte, foarfeci.
Efectiv, după noi nu veți mai face absolul nimic până la intrarea acestora în vegetație, când trebuie întreținută. După efectuarea lucrărilor de plantare zmeur sau mur vă sfătuim de ori câte ori este nevoie.

CONTACTATI-NE

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
Pepinierele Fundulea
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *