0decembrie 28, 2018

Vom discuta despre o întrebare frecventă: cum trebuie pregătit terenul înainte de a începe o cultură de muri și/sau zmeuri?
Pe terenul cu pricina trebuie să înlăturați toate buruienile (dacă există). După ce ați înlăturat buruienile, trebuie să vă pregătiți de arat.
Arătura se face atât primăvara, cât și toamna sau iarna.
Se poate ara primăvara, însă ploile de primăvară ne pot îngreuna atât aratul, cât și mărunțirea pământului după arat. De aceea se recomandă a se ara in lunile decembrie și ianuarie, când solul este înghețat, întrucât degerarea solului, îngețul și dezghețul solului (de mai multe ori pe perioada iernii) ne ajută foarte mult în mărunțirea terenului.
Dacă se reușește să se are în această perioadă, se recomandă a se ara la o adâncime de maximum 30-40 cm, ceea ce atrage după sine o mărunțire mult mai bună în primavara de dinainte să plantați.
Mărunțirea cu 1-3 zile înainte de plantare necesită disc si freză.
Îngrășămintele aplicate după arătură pot fi mraniță, bălegar sau complexe azotice. Acestea se aplică după arătură, urmând a fi încorporate în sol cu discul sau freza.
Dacă aceasta operațiune nu se poate executa după arat, aplicați îngrășămintele după plantare.
În jurul fiecărui butaș de mur sau drajon de zmeur plantat adaugați aproximativ un pumn de complexe sau mraniță.

În cadrul Pepinierelor Fundulea, încă din 2007, inginerii agronomi cu studii de specialitate în domeniu au satisfăcut clienții din Romănia, cât și din alte țări europene. Pentru informații suplimentare despre plantele noastre certificate, nu ezitați să ne contactați la numerele de telefon:
-0726795070
-0724991156.

| Pepinierele Fundulea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *