Butasi zmeur
Din categoria arbustilor fructiferi zmeura este o specie din ce in ce mai raspandita in Romania.
Incepand cu anul 2012 aceste culturi de zmeur si mur au luat o mare amploare in Romania .
Culturile de arbusti infiintae in Romania atat pe suprafete mari cat si pe suprafete mici se intind pe o suprafata de 4.254 hectare.
Desi aceste culturi cu butasi de zmeur sau butasi de mur s-au extins cerera de fruct este din ce in ce mai mare, clintii incepand sa consume si sa se familiarizeze cu fructe de zmeur, mur afin.
In prezent Romania importa peste 300 tone fructe zmeur mur coacaz afin din tari precum Bulgaria, Slovacia, Polonia si Serbia
Tipuri de zmeura.
Zmeura de tip remonanta ce fructifica atat vara cat si toamna pana la instalare brumei este zmeura remontanta sau o mai putem numi si primocane deoarece fructifica din primul an de la plantare pe lemn de anu I.
Zmeura unifera este acea zmeura ce produce o singura luna, productia este data pe lemn de anul II si se intinde pe o perioada scurta spre deosebire de soiurile remontante .
Zmeura de culoare rosie este cea mai ceruta si consumata de catre clientii finali .
Zmeura de culoare galbena sau violat este consumata in cantitati muci mai mici de catre cofetarii mai mult pentru decor.
Soiuri de zmeura raspandite in Romania dar si in Europa
Delniwa soi remontanta, Mapema soi remontant, Polka soi remonant , Polana soi remontant, Heritage soi remontant acestea fiind doar o parte din soiurile remontante regasite in culturi dar si cele mai apreciate.
Zmeur Laszka soi unifer, zmeur Sokolica soi unifer, zmeur Glen Ample soi unifer, zmeur Prezeshiba soi unifer acestea fiind doar o parte din soiurile unifere regasite in culturi dar si cele mai apreciate
Infiinarea de culturi
Bine de stiut ; Infiinatrea unei culturi de zmeur mur sau coacaz cu soiuri vechi, fara potential sau autodepasite poate afecta negativ afacerea dv deoarece pe piata din Romania apar soiuri din ce in ce mai noi cu potential mult mai mare, productie mai mare si totodata marimea fructului mul mai mare.
Inainte sa infiintati o cultura cu arbusti fructiferi este bine sa loati legatura cu specialistii ce va pot indruma cum sa plantati, sa pregatiti terenul inainte de plantare cat si ce Ph este recomandat la sol pentru ca aceste culturi sa se dezvolte cu brio in cultura sau curete dumneavosatra.
Pepinierele Fundulea va sta la dispozitei cu orice intrrebare legata de cultura arbustilor fructiferi
Produs in Romania in pepiniera proprie, distribuit in tara si in strainatate
Arbusti fructiferi de inalta calitate,certificati si aclimatizati
Vreti sa aflati mai multe
Contactati-ne
Contactati-ne pentru comenzi butasi / drajoni , fructe de zmeur / mur sau orice informatie referitoare la infiintarea si intretinerea plantatiilor de zmeur/mur.
PEPINIERA FUNDULEA
Program: Luni-Vineri : 07:00 – 21:30
Sambata-Duminica : 08:00 – 21:00
Telefon: 0726795070 sau 0724991156
E-Mail: vanzari@zmeura-mure.ro