0iunie 29, 2018

Cum recunoaștem  butașii de un an sau doi?  | Pepinierele Fundulea

Aș vrea să dezbatem acest subiect deoarece Pepinierele Fundulea își desfășoară activitatea de producere arbuști fructiferi din anul 2007, ceea ce ne face să recunoaștem diferențele.

Butașii de mur fie din soiuri CHESTER, THORNFREE,  NAVAHO, POLAR, LOCH NESS etc. se înmulțesc fie prin marcotare, fie prin butășire.

Deoarece pe piața din România veți găsi butași de mur, aș dori să vă arăt diferențele între butașii de anul întâi și cei de an doi.

                                                   Butasi de mur anul I 

Pe piața arbuștilor fructiferi veți găsi plante selecționate: cele mai groase sunt de anul doi și mai subțiri, de anul întâi. 

Plantele de doi ani trebuie să aibă tulpina ramificată (2-4 lăstari plecați din rădăcini de grosimea unui pomisor).

În prima poză avem butași de mur în vârstă de un an produși în Pepinierele Fundulea și pregătiți pentru a fi livrați. Aceștia sunt produși în anul în curs și se recunosc prin tulpina verde nelemnificată și rădăcina tânără.

                                                     Butasi mur de anul doi 

După cum se observă în poza numărul doi, așa trebuie să arate o plantă matură de doi ani, precum un butaș de un an un pic mai gros.

Dacă aveți întrebări referitoare la cum trebuie să arate un material săditor de calitate, certificat, sau dacă apar probleme în culturile dumneavoastră, vă așteptăm să ne  vizitați sau să ne contactați.

Pozele afișate în articol sunt proprietatea Pepinierelor Fundulea.

Pentru informatii suplimentare ne puteti adresa intrebari telefonic la 0726.79.50.70

Ing. Agronom Achim Gabriel .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *