0iunie 20, 2018

Scriem acest articol deoarece știm că majoritatea cultivatorilor doresc soiuri de mur sau zmeur care fructifică din primul an (abundent).

Într-adevăr, soiurile de zmeur si mur fructifică din primul an, însă în cantități foarte mici.

Orice am încerca să facem, nu o să avem o producție prea mare din primul an, însă  putem îngriji soiurile ca producția din anul doi să fie cât mai mare.

Important este să nu ne bazăm pe producția din primul an și să dezvoltăm cât mai mult lăstarul care va fructifica în anul următor.

Cum facem asta?

După plantarea butașilor de mur sau a drajonilor de zmeur, la circa 2-3 luni de la intrarea în vegetație, aceștia vor începe să drajoneze, sau în cazul murului să iasă 2-3 lăstari pe lângă butasiul plantat de noi.

Acei butași care ies pe lângă butașul plantat de noi se vor dezvolta și vor fructifica anul următor, la fel și la zmeur. Drajonii care au ieșit din pământ vor fructifica anul următor.

Din drajonul de zmeur sau butașul de mur plantat de noi vor porni crenguțe care vor fructifica anul în curs.

De reținut!

Tăiați sau înlăturați crenguțele care fructifică în primul an de la plantare pentru a permite butașilor noi să se dezvolte cât mai bine pentru o producție mărită în anul următor.

Daca lăsați și tija plantată cu fructe pe ea, nu veți face decât să stopați dezvoltarea lăstarului ce va fructifica anul viitor, deoarece crenguțele cu fructe nu fac altceva decât să stopeze evoluția drajonilor sau a lăstarilor.

Aceasta operațiune se face doar în primul an de la plantare, când începe fructificarea.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
PEPINIERELE FUNDULEA
-0726795070
-0724991156.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *