1august 24, 2016

După cum v-am obișnuit venim în ajutorul dumneavoastră cu informații despre butași și drajoni dar și despre tot ce este de făcut pentru începerea unei afaceri cu zmeur și mur.

Pentru început va trebui siți o pepinieră de unde achiziționați materialul săditor  (pepiniera noastră se afla în orașul Fundulea și cultivă material săditor pe o suprafață de 4hectare special pentru dumneavoastră (www.zmeura-mure.ro)(www.pepinierelefundulea.ro)

Presupun știți sau ați auzit există peste 30 soiuri de zmeur și mur. Soiurile din pepiniera noastră sunt aclimatizate, dar și cultivate pentru anumite zone ale țării. Avem următoarele soiuri:

  • Soiurile cu înflorire mai târzie = pentru zone răcoroase unde există riscul de brumă chiar și în aprilie (dacă cade bruma pe flori în anul respectiv nu veți mai avea producție);

  • Soiuri care se pretează zonelor mai secetoase sau mai ploioase (zmeurul este foarte sensibil atunci când are apă în exces);

  • Soiuri  timpurii cu înflorire devreme = pentru zonele mai călduroase.

Prima întrebare a clienților noștri este: „aveți soiuri cu fructe mari”?
Răspunsul este afirmativ, dar aici apare încă o întrebare esențială: se pretează zonei unde vreți să plantați dumneavoastră?

Majoritatea soiurilor de zmeur de  cultură au fructele mari. Fructele mici sunt cele culese din pădure, dar și cele mai gustoase.

Sper că aceste informații să vă fie de folos, având în vedere că avem o experiență destul de vastă în domeniu și comenzi livrate în fiecare județ din România.

Solul bogat în azot din Pepinierele Fundulea contribuiue la buna creștere a soiurilor de zmeur și mur, care sunt îngrijite de ingineri agronomi cu studii de specialitate în domeniu. Plantele certificate din pepiniera noastă satisfac nevoile de cumpărare ale clienților atât la nivel național, cât și european.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați inginerilor noștri care vă stau la dispoziție pentru orice întrebare legată de îngrijire, plantare, pregătire teren, tratarea bolilor la plante dar și soiuri de zmeur și mur certificate produse în Pepinierele Fundulea.
Pepinierele Fundulea
-0726795070
-0724991156.

  Ing. Agronom :Achim Gabriel               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *