Pregatirea terenului pentru plantarea de stoloni.  Daca avem un teren care nu este bine lucrat noi nu recomandam ca plantarea sa fie facuta pana cand terenul nu indeplineste urmatoarele conditii

-Terenul sa fie bogat in ingraseminte organice sau chimice ( mranita sau complexe azotice) Daca terenul nu are ingraseminte se v-a interveni cu un strat de de mranita sau complexe se v-a amesteca cu pamantul existent pana la o adancime de 15-20 cm.

-Terenul trebuie sa fie afanat foarte bine pentru a se executa bilonarea, se poate planta cu folie de mulcire dar obligatoriu sub folie sistem de irigare prin picurare sau fara folie prin traditionala metoda cu paie.

Plantarea de toamnă a stolonilor . Recomandam ca toamna sa se planteze doar cu stoloni proaspeti nu se folosesc pentru toamna stoloni-frigo , plantarea se va face din luna lui septembrie pana la jumatatea lui octombrie , desi foarte multi forteaza perioada de plantarea toamna si dupa 15 octombrie riscul ca stolonii sa nu se prinde creste foarte mult dupa a  doua decada a lunii octombrie. Daca se planteaza pana la 15 octombrie si toamna este mai lunga vom avea o recota pe vara de aproximativ 100-200g/planta

Plantarea stolonilor de capsuni primavara. Cel mai des suntem intrebati cand este cel mai bine sa se planteze stoloni de casuni,drajonii de zmeur sau butasi de mur nu ne putem pronunta exact deoarece fiecare sezon de plantare are dezavantazele si avantajele lor diferind foarte mult de la un an la altul in functie de iarna sau primavara. Primavara se planteaza atat stoloni proaspeti cat si stoloni-frigo perioada optima de plantare fiind 15 martie-sfarsit de aprilie.

Distantele de plantere la stoloni de capsuni. Distanta optima intre randuri este de 70-100 cm cat sa permita intrarea printe randuri cu motosapa sau motocultor iar pe rand intre plante 20-30 cm

Soiuri de capsuni .

Calitatea stolonilor produsi de noi.

Pepinierele Fundulea

Pepinierele Fundulea se ocupa doar cu producera ,cercetarea si comercializarea arbustilor fructiferi, pepinierele noastre nu importa , produc doar in Romania Jud. Calarasi in extravilanul Orasului Fundulea. Stolonii sunt aclimatizati si cetificati, oferim o foarte mare atentie materialului nostru saditor prin exectuarea tuturor tratamentelor fitosanitare preventive pentru ca plantele sa fie ferite de boli si daunatori odata ajunse la clientii nostrii. Pepinierele Fundulea are portile deschise pentru toti cei ce vor sa ne viziteze.

Stoloni nostri

Soiuri experimentate de noi

Pepinierel Fundulea se ocupa cu producerea , cercetarea si comercializarea , stolonilor de capsuni , drajonilor de zmeur si butasilor de mur.

Detinem sole de cercetare unde testam soiuri noi , testam marimea fructului conditiile de rezistenta la ger si la seceta.

Pepinierele Fundulea Produce peste 100.000 de stoloni de capsuni tratati fitosanitar si certificati gata sa fie plantati in curtile , culturile Dumneavoastra