0iunie 20, 2018

Scriem acest articol deoarece stim ca majoritatea cultivatorilor doresc soiuri de mur sau zmeur care fructifica din primul an .

Intradevar soiurile de zmeur si mur fructifica din primul an insa in cantitati foarte mici.

Orice am incerca sa facem , nu o sa  avea o productie mare din primul an , insa ne putem ingriji ca productia din anul doi sa fie cat mai mare.

Important este sa nu ne bazam pe productia din primul an si sa dezvoltam cat mai mult lastarul care va fructifica in anul urmator

Cum facem asta?

Dupa plantarea butasilor de mur sau a drajonilor de zmeur la circa 2-3 luni de la intrarea in vegetatie acestia vor incepe sa drajoneze sau in cazul murului sa iasa 2-3 lastari pe langa butasiul plantat de noi.

Acei butasi care ies pe langa butasul plantat de noi se vor dezvolta si vor fructifica anul urmator , la fel si la zmeur drajonii care au iesit din pamant vor fructifica anul urmator.

Din drajonul de zmeur sau butasul de mur plantat de noi v-or porni crengute care vor fructifica.

De retinut .

Taiati sau inlaturati crengutele care fructifica in primul an de la plantare pentru a permite butasilor noi sa se dezvolte cat mai bine pentru o productie marita in anul urmator.

Daca lasati si tija plantata cu fructe pe ea , nu ve ti face decat sa stopati dezvoltarea lastarului ce va fructifica anul viitor deoarece crengutele cu fructe nu fac altceva decat sa stopeze evolutia drajonilor sau a lastarilor.

Aceasta operatiune se face doar in primul an de la plantare.

Daca subiectul din articol nu este pe intelesul Dv va asteptam sa ne adresati intrebari sau sa ne vizitati Pepinierele Fundulea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *